facebook
26/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Tribina HPV imunizacija

Povodom obeležavanja Evropske nedelje borbe protiv karcinoma grlića materice u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović”u Šapcu održana je tribina na temu: „HPV imunizacija“ koja predstavlja zajedničku aktivnost Zavoda za javno zdravlje Šabac, Medicinske škole u Šapcu i Doma zdravlja Šabac. Gost – predavač je bio Dr sc. med Zoran Stanković, pedijatrijski ginekolog, predsednik Udruženja DAGS
(dečija i adolescentna ginekologija Srbije), generalni sekretar Svetskog udruženja za dečiju i adolescentnu ginekologiju.

Predavanje je bilo namenjeno učenicima prve i druge godine ove škole sa ciljem informisanja i prosvećivanja učenika, na temu HPV vakcine.

Ova aktivnost koja se realizuje u okviru obeležavanja Evropske nedelje prevencijeraka grlića materice kao edukativno-promotivna aktivnosti ima za cilj promociju značaja očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih i mogućnosti korišćenja dostupnih mera prevencije u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice.

Na ovoj tribini ispred Zavoda za javno zdravlje učestvovala je dr Dragana Radojičić, spec. epidemiologije i pomoćnik direktora za poslove javnog zdravlja iz oblasti epidemiologije i mikrobiologije kao i predstavnici Odeljenja za promociju zdravlja.

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari