facebook
26/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Dom zdravlja Šabac organizovao sistematski pregled dece u OŠ Sveti Sava

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana osoba sa invaliditetom, koji se obeležava 03.12.2022. organizovan je sistematski pregled dece sa smetnjama u razvoju u OŠ „Sveti Sava“ Šabac. Duži niz godina, pedijatri Doma zdravlja Šabac, praktikuju odlazak u prostorije škole, što umnogome olakšava kontrolisanje zdravlja dece, pogotovo tokom pandemije korona virusa.

Juče su u dogovoru sa direktorkom ustanove dr Jasminom Stanković, preglede obavile dr Snežana Pavković , specijalista pedijatrije i sestre Jagoda Simić i Slađana Popović. Pregledano je 36 korisnika i utvrđeno je da probleme sa kičmom i loše držanje ima njih 23, deformitete stopala ima 26, probleme sa vidom 5, sa sluhom 4 a gojaznih je 20. Deci i njihovim roditeljima i starateljima je dat savet o daljem postupanju.

Dr Snežana Pavković je saopštila da se nada nastavku saradnje naših ustanova jer je ovo praktičan i manje stresan način kontrole zdravlja dece a pogotovo ove osetljive kategorije. Zahvaljujemo se na pomoći i organizaciji svim zaposlenim u OŠ „Sveti sava“ u Šapcu.

Izvor: Dom zdravlja Šabac

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari