28/11/2022

Deliverko.rs dostava

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

„Vinaverov svet 2022“ u petak i subotu u Šapcu

I ove godine u Šapcu će viti obeleženi Dani Stanislava Vinavera, književnika, erudite i prevodioca. Manifestacija nosi naziv „Vinaverov svet 2022“ biće održana u petak i subotu, 25. i 26. novembra. U obeležavanje dana čuvenog Vinavera uključenoje više ustanova kulture koje će ponudi  program posvećen Stanislavu Vinaveru, a u ovogodišnje sadržaje uključene su i kolege van Šapca i eminentni srpski umetnici, istaknuto je na konferenciji za novinare u utorak u Gradskoj kući.

„Vinaverov svet 2022“ počeće otkrivanjem skulpture „Robot“ umetnika Nikole Kolje Božovića u Savskoj aveniji u petak, 25.11. u 11 sati
Već u 12 sati u  Narodnom muzeju  biće otvorena izložba jednog od naših najpoznatijih slikara Petra Lubarde „Lubarda, jedna priča“.

Kako je istakla direktorka Fondacije „Stanislav Vinaver“ Aleksandra Pavlović, cilj je da se pri organizaciji, pripremanju i realizaciji kulturnih manifestacija uključe sve ustanove kulture- Verujem da se iz programa vidi da smo ove godine uspeli u tome, te da je to doprinelo njegovoj sadržajnosti i punoći- navela je direktorka Fondacije „Stanislav Vinaver“.

U petak od 18 sati u dvorani koja nosi ime slavnog erudite, pisca i prevodioca Stanislava Vinavera i Biblioteci šabačkoj biće održana promocija knjige  istoričara Branislava Stankovića, koja nosi naziv „Konstantin- knjiga o Vinaveru/Srpstvo kao sudbina“.Na istom mestu, u dvorani „Vinaver“ Biblioteka će u  subotu od 11.30 sati domaćin biti i nacionalnog naučnog skupa sa međunarodnim učešćem „Stanislav Vinaver i muzika“.

Čast da zatvori manifestaciju „Vinaverov svet 2022“ pirpala je Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ koja će održati koncert „Vinaveru u čast“ u subotu od 18 sati.

Foto/printscreen/facebook/aleksandrapavlovic

Mesto za reklamu

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari