facebook
27/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Atar Parašnica pod vodom, Sava raste – Drina u stagnaciji

Zbog obilnih padavina prethodnih nekoliko dana u našoj zemlji, ali i regionu, reke Drina i Sava izlile su se i u nebranjene delove u Mačvi. Prema podacima mernih stanica, Drina ima trend blagog opadanja, ali je Sava i dalje u porastu.

“Drina se povlači u korito u Badovincima, pratimo situaciju iz časa u čas, obilazimo teren i stanje  nije alarmantno. Sava raste i pravi problem u nebranjenom delu u Crnoj Bari, i to je pod stalnim nadzorom članova Štaba, koji su u pripravnosti 24 sata”, rekao je Branko Danilović, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić.

Na reci Savi kod Šapca i Sremske Mitrovice već je proglašena redovna odbrana od poplava, a prognoza je da će u naredna tri dana nivo vodostaja porasti između 30 i 40 cm.

“ Zbog velikog vodostaja reke Drine i samog porasta reke Save došlo je do izlivanja u nebranjeni deo,u atar zvani Parašnica. Prognoze porasta reke Save u narednih par dana sigurno će uticati na porast nivoa vode u nebranjenom delu“, izjavio je Slaviša Pantelić, sekretar MZ Crna Bara.

„Kod Pavlovića mosta vodostaj Drine manji je za oko 70 cm u odnosu na juče“ – Rekao je za Mačva Info Predsednik MZ Badovinci – Milan Ignjatović i dodao:

„Sinoć, oko 18h je bio najveći nivo, voda je izašla na put kod „Lalove kafane“ ali se jutros povukla u korito tako da je put prohodan“.

Izvor/ macvainfo.rs

Foto/ printscrene/macvainfo.rs

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari