28/11/2022

Deliverko.rs dostava

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

U subotu u Opštoj bolnici pregledi za pacijente sa psorijazom

Sekcija za dermatovenerologiju Srpskog lekarskog društva nastavlja projekat „Za život bez psorijaze“ koji je započet u maju ove godine sa ciljem da se unapredi lečenje pacijenata sa psorijazom u Srbiji. U okviru projekta, Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” Šabac organizuje 5. novembra od 10-14 sati besplatne preglede za pacijente sa psorijazom – prenosi Glas Podrinja

Preglede će obavljati prof. dr Svetlana Popadić iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i dermatolozi iz Opšte bolnice Šabac, dr Petar Ilić, dr Nina Mijatović Todorović i dr Snežana Lazić. Cilj je da što više pacijenata bude pregledano, da se informišu, motivišu i ohrabre da se leče jer su mogućnosti lečenja psorijaze danas mnogo veće nego pre nekoliko godina. Pacijentima su dostupni lekovi za lokalnu i sistemsku primenu u zavisnosti od težine bolesti, uključujući i biološku terapiju za pacijente sa umerenim i teškim oblikom psorijaze koji nisu odgovorili na konvencionalnu sistemsku terapiju. Odgovarajućim i pravovremenim lečenjem, bolest se drži pod kontrolom, povlače se promene na koži i smanjuje rizik od razvoja drugih oboljenja, i što je veoma važno za pacijente – poboljšava se kvalitet života, omogućavaju se nesmetane socijalne i profesionalne aktivnosti.

Rasprostranjenost psorijaze je 2 odsto u opštoj populaciji, pa se procenjuje da u Srbiji ima oko 140.000 obolelih, sa preko 2.000 osoba obelih od psorijaze na teritoriji opštine Šabac. Oko 20-30 odsto pacijenata ima umereni i teški oblik psorijaze koja se mora lečiti sistemskom terapijom, uključujući biološke lekove.

Izvor /glaspodrinja.rs

Foto/ printscreen/glaspodrinja

Mesto za reklamu

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari