facebook
26/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Dom zdravlja Šabac na Nacionalnom kongresu glavnih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije

U organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, u Zrenjaninu je održan Nacionalni kongres glavnih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, koji je imao međunarodno učešće. Кongres je održan od 1. do 4, decembra u hotelu „Vojvodina“, pod nazivom „Vođenje, angažovanje,inspiracija“ a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Iz Doma zdravnja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, glavna sestra ustanove, Dragana Simeunović, je prezentovala rad na temu „Organizacija rada u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“. Održano je niz radionica, edukativnih seminara, okruglih stolova i panela.

Svečanom otvaranju kongresa prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko, direktor Кomore medicinskih sestara i tehnipčara Srbije Vesna Jocić i predsednica udruženja zdravstvenih radnika Srbije Radmila Nešić.

Na ovogodišnjem Кongresu govorilo se o važnim zdravstvenim temama kao što su karcinomi kao i o zdravstvenoj nezi i sestrinstvu koje čini najbrojniju profesiju u zdravstvu.
Strategija za period do 2025. godine (po direktivi Svetske zdravstvene organizacije) je prepoznati i rešiti probleme nedostatka medicinskih sestara, njihovo obrazovanje, manjak kadra, iscrpljenost i oboljevanje usled sindroma izgaranja.

„Ovo je izuzetna prilika za razmenu iskustava, uspostavljanje saradnje sa predstavnicima drugih zdravstvenih ustanova i prilika za prikupljanje novih i kvalitetnih informacija i novina u zdravstvu“ – istakla je VMS Dragana Simeunović.

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari