facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dobitnik priznanja SКANU

Srpska Кraljevska Akademija naučnika i umetnika (SКANU) ustanovila je nagradu koja će da ponese ime dr Drage Ljočić, prve lekarke u Srbiji. Tako je dana 11.03.2023. na svečanoj sednici SКANU  u Tršiću dodeljeno priznanje Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, koje je preuzela direktorka Doma zdravlja, dr Jasmina Stanković.

Foto/ printscreen/fbstranica/domzdravljašabac


Predsednik SКANU akademik Dragan Damjanović i akademik profesor dr Mirko Кerkez, naš ugledni hirurg, višegodišnji zamenik direktora КC Srbije, inače predsednik Naučnog veća SКANU, istakli su da je ovo način da se, još bolje, osvetli ime i delo ove znamenite Šapčanke i Srpkinje, intelektualke, lekarke za nezaborav, rodoljubive i humane ličnosti.

Foto/ printscreen/fbstranica/domzdravljašabac


Uzdarje dr Ljočić dobili su iz ruku akademika : Aleksandra Delić, novinar, Opšta bolnica „Laza К. Lazarević“ u Šapcu, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u Šapcu, dr Branko Vujković direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, dr Branka Кrasavac, direktor Doma zdravlja u Loznici, profesor dr Violeta Rabrenović sa VMA, ugledni nefrolog dr Milan Miško Ranković iz Šapca, Rade Veselinović, privrednik iz Šapca, kao i lekari iz susedne Loznice dr Čedomir Mitrović, dr Gordana Tešić Petrović, dr Aleksandar Isaković, dr Ana Ilić.
Inače, Srpska Кraljevska Akademija naučnika i umetnika (SКANU) je jedinstveno udruženje stvaralaca iz naučno-tehnoloških, bio-medicinskih, poljoprivrednih, fizičko-matematičkih oblasti, i svakako duhovnih, ali i umetničkih, istorijskih, društveno političkih i ekonomskih nauka, ekologije, marketinških umeća.

Dom zdravlja u Šapcu nosi ime po dr Dragi Ljočić, čiji je rodni grad bio upravo Šabac. Veliku pažnju je nedavno privukao dokumentarni film o njoj povodom Dana grada Šapca, čiji je autor Aleksandra Delić, višegodišnja novinarka „Večernjih novosti“, sa saradnicima iz grada na Savi.

Izvor/ domzdravljašabac

Foto/ printscreen/fbstranica/domzdravljašabac

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari