facebook
26/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Plivanje za Časni krst: Najmlađi učesnik trogodišnji Pavle Rakić

Tradicionalno, u čast hrišćanskog praznika Bogojavljenja, više od 50 učesnika, plivalo je danas u reci Savi za Časni krst. Uz  pozdrave „Bog se javi“ i „Vaistinu se javi“, tačno u podne na Starom gradu, obeležili su praznik krštenja Isusa Hrista.

U 9.00 časova održana je Bogojavljenska liturgija i svećenje bogojavljenske vodice u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Šapcu. Start plivača bio je u 12.00 sati na Starom gradu. Prvi koji je doplivao do Časnog krsta bio je Vojin Milenković iz Kruševca.

„Prvi put učestvujem i poručujem svima da pokušaju. Iskustvo je predivno“ – istakao je Milenković.

Vojin Milenković i direktor TOŠ-a Dušan Simić

Pored pedeset učesnika, sa nepune tri godine, za Časni krst plivao je i Pavle Rakić zajedno sa svojim tatom Milanom Rakićem. Prema rečima tate, imaju želju da i narednih godina nastave sa učestvovanjem u plivanju za Časni krst.

Glas Podrinja/Pavle Rakić sa ocem

Plivalo se 33 metra, što simbolizuje broj Isusovih godina. Direktor Tursitičke organizacije grada Šapca Dušan Simić izrazio je zadovoljstvo brojem učesnika, ali i publike.

„Drago nam je što su Šapčani pokazali spremnost i želju da na ovaj veliki praznik zaplivaju i ispoštuju tradiciju i običaj plivanja 19. januara“ – istakao je Dušan Simić, direktor TO Šabac.

Plivanje za časni krst organizovala je Turistička organizacija grada Šapca (TOŠ).

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari