Šabac

25°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Seniori prvi, kadeti treći – KK ,,Zorka“ Šabac sveukupno vicešampion Srbije

Fanatičnim i fantastičnim četvorodnevnim borbama na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu za sve kategorije, došao je kraj. I pored većeg broja bodovnog učinka nego lane, naš klub zauzeo je drugo mesto u sveukupnom plasmanu. No, u Šabac se nismo vratili bez šampionskog pehara, jer je seniorski tim pokorio 12. po redu titulu, što ih čini našom ubedljivo najuspešnijom kategorijom na Prvenstvima Srbije!

Druga ekipna mesta pripala su pionirima i juniorima, dok su kadeti bili treći. Naš konačni saldo iznosio je 556 bodova, svega 11.5 manje od naših velikih rivala i sportskih prijatelja iz Bačke Palanke, kojima ovom prilikom čestitamo na sveukupnoj tituli! Treće mesto ovoga puta pripalo je Vojvodini, zatim BSK, Dunav, Tisin Cvet…

Šesnaest medalja, koliko je osvojeno prvog finalnog dana, seniori i kadeti su pridodali još 20, za ukupnih 36 (12-15-7)! To je identičan broj prošlogodišnjem, s tim da su osvojene čak tri zlatne i pet srebrnih medalja više. Podrazumeva se, sve na uštrb bronzi.

U kadetima one su mahom stizale zahvaljujući grupnim posadama, naročito vrednije. Četverac devojaka se pozlatio u trci na 500 metara – Sofija ĐenadićMina DimitrijevićKatarina Kecman i Andrea Vukašinović, da bi pre toga Sofija i Andrea bile srebrne u dvosedu na 1.000. Ista disciplini i isti rezultat, ali kod dečaka, imali su Aleksandar Petkovski Steva Radosavljević. Takođe, drugo mesto i srebrna medalja nije izostala ni kad su veslali sa Jakovom Petrovićem Đurađem Vukašinovićem u četvercu.  Pojedinačnih uspeha imali su Katarina i kanuista Nikola Nedić na najkraćoj distanci, gde su oboje zavredili po bronzu.

Sa po sedam seniorskih medalja vratili su se kajakaši i kanuisti. Jedinu veslajući sam u čamcu osvojio je Mihajlo Malović, i to u njegovoj omiljenoj – C-1 500. U preostale dve discipline u cilj je ulazio kao drugi. Takmičeći se u grupnim posadama kanua pobeđivali su još: Danilo NikolićLuka LazarevićMarko i Filip Damnjanović. Najuspešniji seniorski kajakaški čamac bio je onaj kada su se za potrebe četverca na 1.000 metara sastavili: Branko LagundžićMihailo SubotićLuka Manjenčić i Veljko Dovragović, dok su muški četverci na 500 i 200 metara bili drugoplasirani. Puno izlazaka na stazu imao je Branko Lagundžić, a onaj u jednosedu na 500 metara je posebno vredan pomena kada je bio drugi, iza izvrsnog Bojana Zdelara. Sprinterske discipline uglavnom su bile rezervisane za Nebojšu Grujića Bojana Milinkovića. I dame su imale jedan nastup vredan medalje. Zajedničkim snagama, Jana Gojković i Dunja Sarić, bile su treće u K-2 na 1.000 m.  

Ovo je ujedno bilo i poslednje zvanično takmičenje veoma dugačke sezone, tako da će uslediti period regeneracije i zasluženog odmora.

Izvor: kkzorka

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari