facebook
27/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Stanje u poljoprivredi nikad gore

Savez poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije ocenio je da je situacija u poljoprivredi „nikad lošija“ i da su kako se navodi, ugroženi malinari ali i mlekari, stočari i ratari – prenosi agencija BETA.

U dopisu upućenom premijerki Ani Brnabić navodi se da resorno ministarstvo „uopšte ne zanima rad poštenog srpskog seljaka“ ili ih kako se navodi, „zanima kroz interes stvaranja monopola i podrške hladnjačarima, klaničarima i mlekarama“.

„Da li je normalno da proizvodjač maline i kupine ima akontnu cenu za istu i do šest meseci, da ne zna po kojoj ceni prodaje svoj proizvod a da isti ti hladnjačari imaju ugovore u kojima jasno stoji cena po kojoj oni prodaju robu krajnjem kupcu“, upitali su u dopisu.

Ocenili su da je jedan od „velikih problema nejedinstvena cena maline i kupine“.

„Ovog puta gospodo iz ministarstva samo nemojte opet onu priču da tržište diktira cenu jer mi to znamo. Ta cena se formira ali prema krajnjem kupcu. Cenu prema poljoprivrednom proizvodjaču diktiraju monopol hladnjačara u jako tesnoj vezi sa izvozničkim lobijem gde su ljudi iz Privredne komore, ministarstva i oni koji su bliski vlasti“, naveli su iz Saveza poljoprivrednih proizvodjača Zapadne Srbije.

Foto/printscreen / savremena poljoprivreda

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari