facebook
27/01/2023

Ovde ide vaša reklama

Nastavlja se „Seljačka buna“

Očigledno je da dogovora Vlade i poljoprivrednika nema. U momentu kada je hrana jedna od najvažnijih resursa, u Srbiji se, čini se sistematski nastavlja uništavanje sela i poljoprivrede. Poljoprivrednici koji treći dan protestuju ispred Banovine, ponovo su blokirali ulice u centru Novog Sada.

Od 18 časova, blokirani su Varadinski most i ceo Bulevar Mihajla Pupina, a blokade na Bulevaru su kod Skupštine grada i kod NORK-a.

Prethodno je saobraćaj oko 15 časova bio blokiran na sat vremena, a ratari su zatim traktore vratili ispred Banovine. 

Prema saznanjima 021.rs, poljoprivrednici su tada ponovo poslali zahteve Ministarstvu poljoprivrede i naveli su da čekaju odgovore.

Oni su blokade postavili nakon pregovora koji su u Beogradu, između predstavnika poljoprivrednika i predsednice Vlade Ane Brnabić, završeni bez ispunjenja zahteva paora. Kako su ranije javili reporteri 021.rs, tada su bili blokirani Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina. Nekoliko policajaca bilo je na licu mesta, ali nisu sprečavali protest. Nekoliko vozača je automobilima zaobišlo traktore prolaskom preko trotoara.

Na Varadinskom mostu bilo je desetak traktora, a ispod mosta njih pet, šest. Ljudi su prelazili peške, eventualno skuterima, biciklima i motorima. Autobusi GSP-a skretali su ka Žeželju.

Za sada rešenja nema, a da se godinama zapostavljana i urušavana poljoprivreda bliži svom kraju u zemlji koja raspolaže najvećom obradivom površinom po stanovniku u Evropi, tužna je činjenica koju mogu promeniti samo sistemskoq rešenja i ozbiljno, plansko ulaganje u poljoprivredu, ciljane subvencije i zaštita domaćih proizvođača od strane države. Ali za to nema ni želje ni volje.

Foto /021.rs

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari