facebook
27/01/2023

Ovde ide vaša reklama

NADA: Poskupljenje struje posledica nesposobnosti nadležnih u EPS-u

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POКS i 25 udruženja građana smatra da je najavljeno poskupljenje struje više posledica lošeg upravljanja Elektroprivredom Srbije nego stanja na svetskom tržištu i poziva nadležne da donesu mere dodatne podrške za građane koje će nova poskupljenja najviše pogoditi.

„Činjenica je da smo nekada izvozili struju, a da je danas uvozimo po nepovoljnim uslovima. Za to nisu krivi građani, već nesposobno rukovodstvo Elektroprivrede Srbije. Licemerne su izjave resorne ministarske koja kaže da će prosečno domaćinstvo struju mesečno plaćati samo 300 dinara više, a ne kaže koliko će najavljeni porast cena električne energije i gasa uticati na rast cena drugih proizvoda i troškova života, što će biti novi udar na džep građana“- izjavio je narodni poslanik, potpredsednik Novog DSS Predrag Marsenić.

„Uvođenje sistema naplate daljinskog grejanja iz toplana po utrošku, odnosno da građani plate onoliko koliko potroše energije, dovelo bi do znatne uštede u potrošnji gasa, ali umesto realizacije toga mi godinama od nadležnih slušamo samo priče o tome i obećanja. Tražimo profesionalizaciju rukovodstva naših energetskih kompanija, kako bi se prestalo sa praksom da troškove nastale njihovom nesposobnošću plaćaju građani“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik POКS i jedan od lidera koalcije NADA, Vojislav Mihailović.

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari