facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Poziv srednjoškolcima za učešće u programu M3 lab u okviru manifestacije Maj mesec matematike

Uoči ovogodišnje, tradicionalne manifestacije Maj mesec matematike (M3), kojom Centar za promociju nauke već dvanaest godina popularizuje matematiku, srednjoškolci Srbije mogu da se prijave za učešće u programu M3 lab, koji podstiče matematičku pismenost, kritičko mišljenje i maštovitost.

U Mejkers spejsu Naučnog kluba Centra za promociju nauke, od  4. marta do 10. maja, organizuje se treći po redu M3 lab za srednjoškolce. Ovo je četvoročasovni vikend program za učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji, koji su zainteresovani za polje nauke, umetnosti, matematike, statistike, programiranja i dizajna.

Tema ovogodišnjeg M3 laba je matematika u velikim bazama podataka i veštačka inteligencija. Cilj nam je da podstaknemo razvoj inovacija i matematičke pismenosti kroz međusobnu saradnju mladih i odraslih. Želimo da podržimo otvoren način razmišljanja, usmerenost na proces, kreativnost, kritičko mišljenje i transdisciplinarni način istraživanja.

UČESNICI SAMOSTALNO OSMIŠLJAVAJU PROJEКTE

Od prvog susreta, učesnici će raditi u manjim timovima koje će sami formirati: program će na ovaj način osnažiti sposobnost za saradnju, planiranje i vođenje projekata. Srednjoškolci će učestvovati u donošenju odluka u svim segmentima, u određivanju tema kojima će se baviti, razvoju, planiranju i celokupnoj realizaciji – od ideje do finalnog izlaganja.

ROК ZA PRIJAVU

Prijave su otvorene od 21. do 27. februara, a program je otvoren za 24 mladih ljudi iz svih delova Srbije, u sledećem sastavu: 8 iz elektrotehničkih i računarskih škola, 8 iz umetničkih škola i 8 iz gimnazija i ostalih srednjih škola. Osim tipa škole, učesnice i učesnici će biti izabrani i po vremenu slanja prijave, zbog čega je važno prijavni formular popuniti što pre, odnosno čim se odlučite za učešće u ovom programu.

UČEŠĆE JE BESPLATNO

Program je otvoren i besplatan, a putni troškovi za sve prijavljene koji dolaze van Beograda biće obezbeđeni. Program uključuje devet susreta, između 4. marta i 10. maja, uz niz inspirativnih sesija i demonstracija.

Uz podršku naučnih komunikatorki i komunikatora Centra za promociju nauke, učenici će kreirati svoje projekte – naučne instalacije ili interaktivne eksponate koji će biti predstavljeni široj publici u okviru manifestacije Maj mesec matematike.

Susreti će se održavati u Mejkers spejsu Naučnog kluba Beograd, koji se nalazi u prostorijama Centra za promociju nauke, na adresi Кralja Petra 46. Za pad na projektima koristiće se alati, mašine, uređaji i komponente za programiranje i rad sa elektronikom, kao i materijal dostupan u Mejkers spejsu Naučnog kluba Beograd. Između susreta, ovaj prostor ostaće otvoren za sve koji žele kontinuirano da rade na projektima.

RADOVI SREDNJOŠКOLACA BIĆE PREDSTAVLJENI U MAJU, U SILOSIMA BEOGRAD

Završni radovi timova će biti sastavni deo ovogodišnje manifestacije Maj mesec matematike posvećene velikim bazama podataka i veštačkoj inteligeniciji i biće deo postavke u prostoru Silosa Beograd/Gaia pokret, od svečanog otvaranja manifestacije 11. maja, pa do kraja maja meseca.

Link za prijave: https://forms.gle/PbimidD6xKZuvj3y7

Izvor/ Centar za promociju nauke

Foto/printscreen/elementarium.cpn.rs

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari