28/11/2022

Deliverko.rs dostava

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Nova edukativna platforma na Dan učitelja

Svetski Dan učitelja obeležava se svake godine 5. oktobra sa ciljem da se istakne uloga učitelja u obrazovanju i razvoju dece i pozovu donosioci odluka da ulažu u kvalitetne sisteme javnog obrazovanja, a ove godine tema je „Transformacija obrazovanja počinje sa učiteljima“.

Regionalna organizacija Propulsion je na Svetski dan učitelja, koji se obeležava danas, pokrenula u Srbiji besplatnu edukativnu platformu za profesionalno usavršavanje Digitala.press.

U saopštenju Propulsiona navodi se da je nastavni kadar „srce obrazovanja“ i da je edukativna platforma pokrenuta zbog prepoznavanja „njegovog potencijala u motivaciji i usmeravanju mladih“.

„Prosvetni radnici ne mogu sami. Mnogo je onih koji su motivisani, ali potrebna su im dodatna znanja i veštine da deci pomognu da se snađu u različitim novim pismenostima presudnim u savremenom svetu.
Digitala.press im upravo to nudi. Za sada je na platformi dostupna obuka za učitelje nastala u okviru programa Nova pismenost, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion. Obuku je akreditovao Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja, što učiteljima koji je uspešno završe donosi poene u stručnom usavršavanju“, istakao je menadžer programa Nova pismenost Goran Zarić.

U saopštenju se navodi da će „uspešnim završetkom obuke putem onlajn seminara, učitelji steći znanja iz oblasti medijske i digitalne pismenosti, projektne nastave, kao i zdravstvene pismenosti i zdravih stilova života, uključujući i prevenciju pušenja, a zatim stečeno znanje teorijski i praktično primeniti u nastavi“.

Na platformi Digitala.press biće dostupna najaktuelnija predavanja i onlajn radionice u okviru kojih eksperti pomažu polaznicima da savladaju i usavrše svoje veštine iz raznih domena i dobiju najbolje uvide za njihov profesionalni razvoj.

Ovaj obrazovni resurs je od 2018. godine dostupan i u Bosni i Hercegovini, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Izvor / Agenicja BETA

Mesto za reklamu

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari