facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Izložba radova polaznika školice crtanja i slikanja “Svetlost”

Polaznici školice crtanja i slikanja “Svetlost” priredili su sinoć u Domu omladine u Bogatiću izložbu radova, koji su nastali prethodne dve godine. Događaj je započeo nastupom Dečijeg hora „Duga“ i mladih pijanista, Dunje i Petra Perića, a koordinator školice Dragana Ercegovčević, dodelila je mališanima prigodne poklone. Ona je istakla da se kroz umetnost detetu omogućava da se slobodno iskaže i dodala da je kroz školicu crtanja i slikanja za proteklih deset godina prošlo više od stotinu dece.

Foto/printscreen/macvainfo.rs

“Među izloženim radovima večeras su pejzaži, mrtva priroda, portreti.. Neki od učenika su se po prvi put uopšte susreli sa novim likovnim materijalima i tehnikama, dok su stariji učenici ove godine prešli sa papira na platno, stoga se ova izložba razlikuje od svih onih koje smo do sada imali. Radovi predstavljaju neku vrstu dokumenta o sazrevanju svakog deteta pojedinačno, kako intelektualnom, tako i emotivnom. Ove jeseni proslavićemo deceniju rada školice, raspisivanjem nagradnog likovnog konkursa, a volela bih da on bude u okvirima širim od naše opštine. Nakon toga priredićemo jednu veliku izložbu, da se odužimo i svim učenicima, roditeljima, i svima onima koji vole umetnost”, izjavila je Dragana Ercegovčević.

Foto/printscreen/macvainfo.rs

Izložbu je zvanično otvorio nagrađivani akademski slikar Zvonko Petrović i pri tom pohvalio pedagoški pristup koordinatora školice, koja je, ističe, izgradila odnos sa decom tako da iz njih izvuče ono najiskrenije, njihove istinske želje.

Foto/printscreen/macvainfo.rs

“Moj savet svakom detetu koje se opredeli za bavljenje umetnošću je da ponesu upravo ova iskustva iz školice “Svetlost”, gde su uspeli da ostvare slobodu u izražavanju. Ono što sve radove  koji su večeras izloženi povezuje je taj slobodni, dečiji nesputani izraz koji je proistekao iz želje da oni sve svoje potencijalne snage znanje i iskustvo koje su nagomilali u ovoj školi na najbolji način predstave. Čast mi je da ovu izložbu proglasim otvorenom”, rekao je u svom obraćanju Zvonko Petrović.

Izvor/ mačvainfo

Foto/printscreen/macvainfo.rs

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari