Šabac

25°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

U prostorijama SANU otvorena Svetska konferencija o osnovnim naukama i održivom razvoju

Svetska konferencija o osnovnim naukama i održivom razvoju svečano je otvorena u prostorijama Srpske akademije nauka i umetnosti.

U uvodnom izlaganju gostima se obratio Vladimir Kostić, predsednik SANU, koji je istakao zadovoljstvo što je baš Beograd domaćin ovog velikog skupa.

Svoje zadovoljstvo zbog učešća, kao i podrške koju je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo ovoj konferenciji istakla je i Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Jedan od uvodnih govornika bio je i Mišel Spiro, predsednik upravljačkog komiteta Međunarodne godine osnovnih nauka za održivi razvoj i predsednik Međunarodne unije za čistu i primenjenu fiziku, koji je osnovne nauke opisao kao nauke koje donose mir.

Gari Džejkobs, predsednik i generalni direktor Svetske akademije umetnosti i nauke, predsednik Upravnog odbora i generalni direktor Svetskog univerzitetskog konzorcijuma bio je poslednji govornik uvodne sesije koji se obratio okupljenim gostima ističući da osnovne nauke predstavljaju srž ljudske budućnosti.

Konferencija traje do 22.septembra

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari