facebook
27/01/2023

Ovde ide vaša reklama

„Daj mi reč da je naslikam“

Biblioteka šabačka i ove godine sa velikim zadovoljstvom nastavlja saradnju sa OŠ „Sveti Sava“ iz Šapca. U zajedničkoj realizaciji raspisan je 3. književno-likovni konkurs „Daj mi reč da je naslikam“, koji je namenjen deci i učenicima koji su po IOP-u. Svojim različitim aktivnostima Biblioteka šabačka već godinama pokušava da skrene pažnju na decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i ova saradnja svakako doprinosi tome. Zajednička je želja organizatora da istaknu njihove specifičnosti i posebnosti kako bi im pružili jednake mogućnosti da iskažu svoj talenat.

Ove godine  izabrana je  priča Duška Radovića „Кrokodokodil“. Specijalno za ovu priliku izvedena je i snimljena pozorišna predstava za koju su zaslužni studenti 4. godine Dramskog odseka Umetničke akademije u Splitu. Ovu predstavu je bibliotekarka Gorica Rajičić učinila dostupnom i gluvim i nagluvim osobama koristeći znakovni jezik.

 Predstavu možete pogledati na linku https://youtu.be/Brd91XxS5GQ

Radove možete slati do kraja februara 2023. godine uz prijavu na adresu: Ulica Dragiše Penjina 31, 15000 Šabac. Prijava se nalazi i na sajtu Osnovne škole „Sveti Sava“ u sekciji „Naša biblioteka“, a biće poslata i svim školama uz informaciju o Likovnom konkursu. Za sva pitanja pišite na imejl-adresu konkursa: lk.dajmirec@gmail.com .

Svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada planirani su za ponedeljak 3. april 2023. godine u galeriji Biblioteke šabačke.

Izvor/bibliotekašabac.org.rs

Foto/printscreen/bibliotekasabac.org.rs

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari