Šabac

25°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Poražavajuća praksa sudova u slučajevima silovanja

Aleksandar Isaković, koji je prošle godine silovao devojčicu iz okoline Šapca, uložio je žalbu sudu zbog presude na 12 godina zatvora.

Ne čudi što se Isaković žali da mu je 12 godina puno, što se njega tiče, on ne bi trebao da robija uopšte.

Trebalo bi da nas čudi što je Viši sud u Šapcu uvažio njegovu žalbu.

Mada ne čudi nas.

Isti taj sud ga je prošle godine pustio da se brani sa slobode „jer javnost nije dovoljno zaintreresovana za slučaj“

Pošto se ispostavilo da je javnost ipak zainteresovana, Isaković je morao da se vrati u pritvor.

Osuđen je potom na 12 godina. Sada ipak Isaković nije zadovoljan.

Čovek koji je za vreme proslave silovao dete svojih prijatelja, pa se vratio na proslavu gde je iste te roditelje grlio, nije zadovoljan.

Viši sud u Šapcu je žalbu uvažio pa slučaj ide na Apelacioni Sud u Novom Sadu, isti onaj sud koji je prošlog meseca smanjio kaznu silovatelju devetogodišnjeg dečaka, pronašavši čak dve olakšavajuće okolnosti za silovatelja.

Jer, postoje olakšavajeće okolnosti u slučajuda neko siluje dete od devet godina.

U pomenutom slučaju olakšavajuće okolnosti su to što je silovatelj „delo počinio prvi put“ i to što je dečaku bio- staratelj.

Pisali smo i o slučaju kada je Apelacioni Sud, doduše u Beogradu, doneo presudu „nije kriv“ u slučaju silovanja jedanaestogodišnje devojčice, koje je rezultiralo- trudnoćom.

Sud je zaključio da čovek nije znao „da se ne sme“, a i bila mu je- žena. Ni sudije ni veštaci ni niko živ nije znao izgleda „da se ne sme“ ni „oženiti“ dete od jedanaest godina, a kamoli silovati.

Nije znao pa šta ćeš.

U njih sada treba da imamo poverenje da će „znati“ pa odbiti Isakovićevu žalbu.

Viši Sud u Šapcu ne razmišlja o traumi koju dete prolazi sada već treći put. Prvi put prilikom samog napada. Nakon što se na njenom oporavku radilo šest meseci, sud ga pušta na slobodu, u njen komšiluk i u blizinu druge dece gde izaziva novu traumu, i sada nakon posvećenog rada i borbe za njeno zdravlje, sud uvažava žalbu i izaziva traumu detetu treći put.

Videli smo u slučaju Dragana Đurića, ubice Tijane Jurić, u slučaju Malčanskog berberina, pa i u ovom slučaju kada je pritisak javnosti Isakovića vratio u pritvor, da je to jedino što imamo.

Pritisak javnosti.

Ako Šabac ovo proguta i pokaže da nam je bitnije da li će vašar biti na lokaciji A ili lokaciji B, biće to jedan tužan momenat za naš grad u kom će pokazati da su nam ringišpili važniji od bezbednosti naše dece.

Izvor /fbstranica/ Žene Šapca

osuđeni muškarac iz okoline šapcafoto: Printscreen/Facebook

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari