facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Odlazak heroja

Kapetan Dragan Marković – Panama, nekadašnji pripadnik 63. padobranske divizije i slavne 549. motorizovane brigade, heroj Bitke na Paštriku, koji je juče pucao sebi u glavu na radnom mestu, danas je na VMA u Beogradu podlegao povredama. Bio je jedan onih ljudi koji su živi dokaz da junaci nisu samo likovi iz epskih pesama i starih priča, jedan od mnogobrojnih heorja koji žive među nama. Dokaz da je ovo narod Lazara i Miloša, junaka sa Mišara i Dublja, Cera i Kampakčalana.

Nažalost, položaj veterana, naših junaka, ponosa svake države, u Srbiji je očajan. Oni su obespravljeni, neprimetni, naterani da za svaku trunku svojih prava protestvuju, spavaju pod šatorima ispred državnih institucija, sukobljavaju se sa organima reda države koju su branili. Primorani da rade i kada su penziji da bi prehranili svoju porodicu. Oni nemaju ni zasluženo mesto u društvu, ni potrebnu pažnju i tretman zubog preživljenog stresa i posttraumatskog sindroma.

Prijatelji i poznanici preminulog kažu i da je Dragan teško podnosio aktuelnu politiku države i otvorenu izdaju i predaju Kosova i Metohije za čije su očuvanje on i njegovi saborci vodili najteže bitke krajem devedetih godina, na najstrašnijem mestu koje je tada postojalao – Paštriku.

Slava mu.

Foto/fbprofil

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Svi komentari