facebook
20/05/2024
Pretraga
Close this search box.

ĐACI DANAS IMALI NASTAVU: Uništena bomba pronađena u dvorišti lozničke škole

Stručnjaci Sektora za vandredne situiacije iz Šapca, uklonili su i uništili bombu, koja je predhodnog dana pronađena u šiblju, između OŠ „Jovan Cvijić“ i vrtića „Lane“, prenosi list Večernje novosti

Akcija je izvedena profesionalno i bezbedno, pa je nastava u školi odvija sasvim normalno. U to se uverio i Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice, ističući da je „jako važno i dobro što su dežurni nastavnik i direktor reagovali odgovorno i blagovremeno“.

– Poruka je svim direktorima škola da, u ovakvim u sličnim slučajevima, odmah regauju valjano oni i dežurni nastavnici – kaže Đokić. – Pokazalo se dobro što smo veliki deo grada pokrili video nadzorom, a na tome ćemo i dalje da radimo.Pod tim nadzorom će, pored škola, biti i putevi i ulice koje vode ka njima. Doduše, nikad ne može sve u potpunosti da se obezbedi, pa je potrebno da svi budu budni od roditelja đaka do nastavnika i direktora škola.

Podsetimo, bombu je u školu doneo učenik, koji ju je pronašao u šipražju stotinak metara od ulaza u školu. Policija je brzo reagovala, evakuisani su đaci i urađen je uviđaj. Po svoj prilici, bombu je u školski krug doneo i ostavio neko od đaka. Kome je pripadala bomba, samo je jedno od pitanja kojima će se baviti istraga.

Izvor i foto: Večernje novosti

Komentari

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Svi komentari