Šabac

24°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Učenici OŠ „Janko Veselinović“ najbolji na Pažljivkovoj smotri

Četvoro mališana iz Šapca, ne samo da zna sva saobraćajna pravila, već su u tome i najbolji u Srbiji. Učenici Osnovne Škole „Janko Veselinović“ osvojili su prvo mesto na republičkom takmičenju „Pažljivkova smotra“.

Prvo levo, pa desno, pa opet levo, i tek onda se bezbedno može preći ulica. To su učenici Jankove škole dobro naučili. Učenici Osnovne škole „Janko Veselinović“, najbolji su u poznavanju saobraćajnih propisa u Srbiji.

„Imali smo kod sebe table i tu smo trebali da napišemo tačne odgovore. Skoro sve smo znali, meni nije bilo teško, ne znam za druge drugare“, kaže Filip Pavlović.

„Meni je bilo najbitnije da naučim kako se prelazi ulica. Učiteljica nas je naučila sa pre pešačkog prelaza prvo stane, pogleda levo, pa desno pa opet levo. Na sredini ulice ne stajem, nego samo pogledam opet u desno“, objašnjava Maša Jekić.

Naučeno znanje, mališanima iz Šapca nije bilo teško da primene i na takmičenju.

„Morali smo da znamo sva saobraćajna pravila, stalno smo se pripremali pa nije bilo teško. Skoro sve smo znali i osvojili smo prvo mesto“, kaže Petra Pajić.

„Na svakom nivou takmičenja smo nešto novo naučili, nije bilo ni malo teško. Naučili smo i kako se vozi bicikl u saobraćaju, a da ne smetamo nikome“, priča nam Branislav Beara.

Sa drugarima u klupi, prenose stečeno znanje, učiteljica kaže, jako je ponosna na svoju decu.

„Kroz redovne časove, ja im dosta pričam o pravilima u saobraćaju, međutim, mi kada šetamo kroz grad, kada idemo do biblioteke ili muzeja na primer, ja im non stop ponavljam kako da se ponašaju na ulici. Oni su mali učesnici u saobraćaju, i sada moraju sve da nauče, jer im to koristi. Sigurna sam da im i roditelji kada ih dovode u školu isto to ponavljaju konstantno, zato su verovatno i pokazali najbolje znanje“, ističe učiteljica Radenka Đokić, koja učenicima bila mentor i koja ih je vodila na Pažljivkovu smotru.

Dečaci i devojčice iz Šapca, sada imaju zlatna odličja oko vrata, sa ciljem da i drugarima prenesu svoje znanje iz poznavanja saobraćaja.

Izvor: Podrinske

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari