Šabac

25°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Sinoć održana promocija za Sabor violinista Srbije

Sabor violinista Srbije biće održan 19, 20. i 21. avgusta  u Pranjanima.

U Šapcu je sinoć organizovana promocija ove manifestacije, naravno na Trgu šabčakih žrtava. Tom prilikom, u ime organizatora, Gvozden Nikolić uručio je gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću I građanima Šapca pozivnicu da narednog meseca dođu na manifestaciju u srcu Srbije, mesta u kojima bez violine ne prolazi ni jedno slavlje. 

-Nekako mislim da je Jevrem Obrenović, najmlađi Milošev brat, ostavio i te kako traga u ovom prelepom gradu na Savi. Zato sam ovde da vas pozovem u ime mojih zemljaka, Pranjanaca i tog dela naše zemlje, na Sabor violinista Srbije na koji se do danas prijavilo oko 40 sjajnih takmičara. Violina je podjednako draga i ovde u Šapcu i u Gornjem Milanovcu. Pozivnica gradonačelniku je ujedno poziv za sve građane Šapca, Podrinja i ovog dela Srbije da dođu u Pranjane u dane svetkovine posvećene violini- naveo je Nikolić.  

-Zadovoljstvo mi je što možemo da ugostimo Gvozdena Nikolića i karavan veselja „Veselu fabriku“ večeras u Šapcu. Šapčani su već osvajali zlatne violine na ovom takmičenju i siguran sam da će ih i ovog puta biti mnogo koji žele da učestvuju na takmičenju zbog takmičarskog duha, ali i zbog tradicije Cicvarića s kraja 19. i početka 20. veka, one dece koja uče violinu u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“.

Ovo je dobra prilika za grad Šabac, koji jeste grad violine, harmonike i dobre narodne muzike i mi ćemo to promovisati ubuduće- naveo je u svom odgovoru  gradonačelnik.  

Učenica petog razreda Muzičke škole Tina Marjanović, koja je 2019. nagrađena na tom takmičenju, pokušaće i ove godine da osvoji odličje.  

-Ljubav prema violini je potekla od moje mame, jer je njena ideja bila da počnem da sviram i od tada mi je taj instrument sve na svetu. Na festivalu je bilo jako lepo i zanimljivo, idem i ove godine i daću sve od sebe, a drugim takmičarima takođe želim sve najbolje- rekla je Tina. 

U petak, 19. avgusta biće održano takmičenje mladih violinista i koncert „Panorama benda”, u subotu, 20. avgusta, takmičenje violinista seniora, koncert Branka Ristića i Saše Petrovića, dok je u nedelju koncert Zorice Brunclik i Miroljuba Aranđelovića Kemiša. 

Foto : printscreen/glaspodrinja.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari