facebook

Predavanje u CSU – deo projekta SEED Step III

Podeli: 

Podeli: 

Seminar za preduzetnike u proizvodnji jestivih pečuraka po principima „plave ekonomije“ kao deo projekta SEED Step III u okviru Centra za kompetenciju u hortikulturi koji deluje u Trening centru Šabac održan je danas, a sprovode ga stručnjaci iz Šapca u saradnji sa Ivankom Milenković, diplomiranim inženjerom biologije, dobitnicom evropskog priznanja za inovativnu preduzetnicu iz firme “EKO FUNGI” koja je renomirani proizvođač gljiva na teritoriji Republike Srbije.

Plava ekonomija podstiče male proizvođače da razvijaju sopstveni biznis na bazi lokalnih resursa za lokalno tržište po specifikumu svog mentaliteta i svemu onome što je posebno za tu zajednicu. Iako se o razvoju malih preduzeća često govori ono što izostane je da to nije ekskluzivno pravo nekolicine ljude. Koristeći sve te postojeće resurse pokretanje biznisa postaje realnost. Naravno, veliki je fokus na očuvanju prirodne sredine i resursa. Plava ekonomija vodi računa da sve ono što se uzme iz prirode se i vrati -rekla je vlasnica i direktorka preduzeća “EKO FUNGI” Ivanka Milenković.

Seminar je finansiran iz sredstava Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Šapca i iz sredstava projekta SEED Step III koji je podržala Austrijska razvojna agencija, a realizuju ga Volkshilfe Solidarität iz Beča i Tara International Consulting doo Novi Sad u saradnji sa gradom Šapcem.

U okviru SEED projekta je izgrađen i aneks Trening centra, te će biti kompletiran centar za kompetencije u hortikulturi. Imamo sve što je neophodno kako bismo edukovali ljude i ohrabrili ih da se bave proizvodnjom. Ponosni smo na to što je Austrijska razvojna agencija projekat podržala tri puta i to je pokazatelj dobre ideje i prakse. Pokazali smo da imamo kapacitet da realizujemo evropske projekte i da oni budu održivi – istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Foto/prinscreen/tvsabac

Komentari

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Svi komentari