facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Osma specijalizovana izložba Nemačkih ovčara u Bogatiću

Stotinučetrdeset pasa rase Nemački ovčar okupilo se juče na osmoj po redu specijalizovanoj  izložbi Bono Bogatić 2022 i od ove godine  Memorijalu “Nikola Andrić – Nidža”, u čast prerano preminulog  odgajivača koji se od detinjstva bavio kinologijom.

Odziv koji je premašio očekivanja organizatora svrstao je  ovaj specijal u redove najvećih izložbi pasa u našoj zemlji, sa učesnicima iz Srbije, ali i zemalja okruženja. 

„Ovde je danas Nikolina porodica, njegova deca, kao i veliki broj izlagača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i iz  Hrvatske, koji su uzeli učešće i time učinili da imamo najveći broj prijavljanih pasa na jednoj takvoj manifestaciji u našoj zemlji. Ja sasm prezadovoljan sa odzivom i zahvaljujem se izlagačima koji su nam ukazali čast i poverenje, te se nadamo da se dogodine vidimo u još većem broju“, rekao je Slavoljub Andrić.

Delegat na događaju bio je dr Mahmud al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, koji je i otvorio izložbu, dok je brojne pse pažljivo ocejivao sudija Damir Jovanović iz Hrvatske.

„I sam sam odgajivač nemačkih ovčara preko četrdeset godina, sudim već 31 godinu svuda po svetu. Mogu da pohvalim organizatore da je ovo u Bogatiću jedna od velikih izložbi, sa iznenađujuće velikim brojem pasa, što je neuobičajeno na ovim prostorima, što mi je izuzetno drago. Počastvovan sam što sudim na ovoj izložbi, kvalitet pasa je izrazito dobar, brojni su razredi i mislim da smo se svi dosta dobro zabavili, nije bilo nekih primedbi. Cela organizacija ovog događaja je na jednom visokom nivou“, izjavio je sudija Damir Jovanović.

Nakon ocenjicanja pasa po kategorijama i razredima, proglašene su i najbolje odgajivačnice, kao i najlepši kratkodlaki i dugodlaki mužjak i ženka izložbe.

Izvor i foto/ mačvainfo

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari