facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Jerotej u Bogatiću

Juče, u nedelju, 30.oktobra, Bogatić je posetio Njagovo Preosveštenstvo, Episkop šabački Gospodin Jerotej, koji je služio Svetu arhijerejsku Liturgiju sa područnim sveštenstvom. Gost Njegovog Preosveštenstva na evharistijskom sabranju bio je prečasni prota Đorđe Stojisavljević, koji je u ime Preosvećenog Vladike besedio na Liturgiji i pozdravio meštane podsećajući ih da ih naziv njihovog mesta podseća da su pozvani da se bogate Bogom, hrane Bogom i njegovim energijama kroz Jevanđelje i još konkretnije kroz Svetu tajnu Pričešća.
Vladika Jerotej nije krio svoje zadovoljstvo što je među svojim Mačvanima, darujući vernom narodu ikonice sa svojim blagoslovom, a najmlađima i slatkiše. Starešina hrama u Bogatiću, protojerej Marko Marković, uzvratio je toplim rečima dobrodošlice Njagovom Preosveštenstvu, naglašavajući da je prethodni put Sveta arhijerejska Liturgija u Bogatiću služena 2000.godine.

Danas je Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Bogatiću bila mala da primi sve parohijane i mnogobrojnu decu veronauke koja su dočekala svog Arhijereja, koji i rodom potiče upravo sa naše mačvanske ravnice.

Izvor/macvainfo.rs

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari