Šabac

24°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Nedelja dojenja: „Istupi za dojenje – edukuj i podrži“

Dojenje je najzdraviji početak života svakog novorođenčeta. Dojenje je način prenošenja topline, osećaja bezbrižnosti i zadovoljstva, sigurnosti i zaštite. Majka i beba dojenjem stvaraju posebnu emocionalnu povezanost. Dojena deca imaju manji rizik od razvoja alergija, infekcija disajnih puteva, upale uha, astme i pojave ekcema. Majčino mleko je više od hrane, to je imunološki aktivna supstanca.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta, ove godine pod sloganom „Istupi za dojenje – edukuj i podrži“ i promoviše dojenje u svim nivoima društva.

U Domu zdravnja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, u službi polivalentne patronaže sa centrom za prevenciju, u okviru škole roditeljstva, pedijatar dr Marija Mišić je održala predavanje na temu dojenja. Predavanju su prisustvovale trudnice i porodilje koje su uz savete pedijatra i patronažnih sestara iznosile i svoja iskustva. Interakcija naših lekara i sestara sa budućim mamama odnosila se na pravilno započinjanje dojenja, o higijeni dojki, potrebnoj količini mleka u prvim nedeljama života novorođenčeta i svim nedoumicama budućih majki. 

U službi za zdravstvenu zaštitu dece pri savetovalištu za bebe, vođeni su individualni razgovori sa majkama o značaju dojenja i deljeni flajeri i bedževi i  postavljena izložba sa korisnim savetima. U službi za zdravstvenu zaštitu žena je takođe postavljena izložba  gde je naglasak na značaju majčinog mleka i takođe deljeni flajeri budućim majkama.

Dojenje je ishrana samo majčinim mlekom, na zahtev kada god beba poželi. Tate, podržite mame u dojenju deteta!

Foto/ fbstranica/domzdravljasabac

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari