Šabac

24°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Šabačke konjičke svečanosti za vikend

Danas su, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Šapcu najavljene 11. „Šabačke konjičke svečanosti“, praznik konjičkog sporta u koji u Šapcu I Mačvi ima dugu tradiciju. 

Kao I uvek, ova manifestacija će trajati 2 dana, u subotu I nedelju,  a najaviće je fijakeristi u petak paradom od pozorišta u Šapcu do hipodroma. Parada počinje od 18 časova.  

Očekuje se nastup preko 100 brzih konja u ukupno 11 galopskih trka.  

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je naglasio da predstojećom velikom manifestacijom pre svega konjičkog sporta Grad želi da potvrdi dugu tradiciju koju baštini i da obezbedi značajno mesto u budućnosti.  

– Zbog toga smo se i odlučili da podržimo ovaj sport i obezbedimo „pristojne“ nagrade. Konjički sport ostaje brend grada i ovim svečanostima se ponosimo, naglasio je Pajić . 

Predsednik Konjičkog kluba „Džokej klub Šabac“ dr Aleksandar Peranović istakao je da vlada veliko interesovanje za sve trke. Rekao je da će prvog dana  biti održano šest trka, a drugog (nedelja) pet, sa početkom u 15 sati.

Prvog dana najznačajnija trka je „Šabački derbi“ za koju je prijavljeno devet konja. Drugog dana pažnju pobuđuje „Memorijal kralja Aleksandra“, za koji je prijavljeno 13 konja. Ukupan nagradni fond u oba dana za 11 trka je preko tri miliona dinara, a ovog puta su izvučeni startni brojevi takmičara u trkama kategorije Grup jedan, „Šabački derbi“ i „Memorijal kralja Aleksandra “  

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Šapca, koja je I formalno organizator ove manifestacije, Dušan Simić, obećao je bogat prateći program u kome će nastupiti više folklornih društava, šabačke mažoretkinje, biće organizovana izložba starih zanata, a kao kruna manifestacije u nedelju će biti održan tradicionalni Ledis dej.  U tome im je pomogao atelje šešira Pabo iz Beograda, dodao je Simić. 

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari