Šabac

24°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Čivijada od 5. do 17. septembra

Turistička organizacija Šapca najavila je, neki bi rekli konačno na vreme jednu manifestaciju. I to čivijadu, Belosvetski vašar humora i satire. Prošlogodišnja Čivijada ostaće zapamćena po tome što je bila neviđeno dobra. Naime i ono što je od nje bilo, aforizmi, karikature i kratke priče u otvorenoj galeriji na Trgu šabačkih žrtava uklonjeno je brže nego što je postavljeno. Evo kako glasi najava:

„Čivija u Šapcu ima univerzalnu upotrebu. Sve što u gradu dobro stoji, sve je čivija učvrstila, sve što klima, to su privremeno, u šali izvadili čiviju.“Кako i kada je postala šabačka čivija, kao prenosno značenje kazivanja, šala i pošalica, do danas se ne zna. Кome su Šapčani izvadili čiviju, kralju Milanu ili knezu Mihailu Obrenoviću, do danas se nisu dogovorili.
Svake godine, septembra meseca, pred Malogospojinski šabački vašar održava se u Šapcu „Čivijada“. To je kulturno-turistička manifestacija koja se održava od 1968. godine pod sloganom “Belosvetski vašar humora i satire”. Ova manifestacije neguje izvorni humor naroda ovog kraja, Mačve, Posavotamnave i Pocerine, i naravno grada Šapca kako centra svih zbivanja. „Čivijada“ odslikava duh Šapčana i njihovu spremnost na šalu i doskočicu, kako na tuđi tako i na sopstveni račun. Zato je čivija ključ koji pokreće SMEH!

Dobro došli na šabačku ČIVIJADU od 15. do 17. septembra 2022. godine.

Izvor : fbstranica/turističkaorganzacijagradašapca

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari