facebook
25/09/2023

Zaštitnik građana o protestima u Šapcu novembra 2021. godine: Nesavesno postupanje policije

Zaštitnik građana je ustanovio da je u napadu nasilnika u Šapcu bagerom i motkama na građane okupljene na ekološkom protestu, policija postupala “zakasnelo, nesavesno i neefikasno” i preporučio da se protiv odgovornih policijskih službenika pokrene disciplinski postupak, objavila je danas grupa nevladinih organizacija i udruženja.

Ovakav zaključak je Zaštitnik građana doneo u postupku po pritužbi Beogradskog centra za ljudska prava, podnetoj zbog osnovane sumnje da je 27. novembra 2021. godine na mostu u Šapcu policija ciljano prepustila prostor batinašima, jer se sa lica mesta povukla neposredno pred sam napad, čime se oglušila o svoju zakonsku dužnost zaštite života, prava i sloboda građana Srbije, navedeno je u saopštenju Platforme “Tri slobode”, koje potpisuje 12 organizacija za ljudska prava, udruženja i građanskih inicijativa. 

Građani su tvrdili i da je napadu muškaraca sa čekićima i motkama sa nevelike udaljenosti svedočila i patrola saobraćajne policije, koja nije reagovala, i koja se vratila na most neposredno nakon što su fizički napadi okončani.

Izvor/ Agencija FoNet

Foto /printscreen/ FoNet/Arhiva Milica Vučković

Komentari

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari