facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Uz člansku kartu i kilometar asfalta?

Srbija je ekonomski tigar u Evropi, koja gradi kilometre auto-puteva, kao i regionalnih i lokalnih puteva. Grad Šabac u tome svakako ne zaostaje, pa je već danas gradonačelnik svečano otvorio dve asfaltirane ulice u selu Zablaće dužine 1,9 kilometara.

Iz budžeta grada Šapca za asfaltiranje ove dve ulice izdvojeno je 29,5 miliona dinara, a gradonačelnik je tom prilikom istakao:

„Obećali smo da nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena, da ćemo ulagati u sva naša sela, a to sada i dokazujemo. Sela treba da žive, domaćinstva da se razvijaju, jer bez poljoprivrede, nema ni života u gradu. Da bi naši vredni domaćini ostali da žive i rade na selu, potrebno je da imaju urađenu putnu infrastrukturu kao jedan od osnovnih preduslova za razvoj“

Još se asfalt nije ohladio, a u redakciju već pristižu taze vesti o najnovijim dešavanjima, ali i o sveže urađenom putu. Naime, prema rečima meštana ovog sela, jedna žena je upravo zbog ovog asfalta legla pred bager, ali ne da bi sprečila radove, već naprotiv. Pogođena velikom nepravdom jer put nije asfaltiran do kraja, već samo do kuća članova SNS stranke, žena se odlučila na ovaj korak. I tu nije kraj, umesto nasutih kamenom sokaka, nasuta su dvorišta članova ove Mesne zajednice, takođe članova vladajuće stranke.

Ulaganjem u naša sela na ovakav način sigurno nije rešenje za razvoj i napredak svakog sela u Srbiji. Da bi naša sela ostala u životu, razvijala se i napredovala, ovakve stvari ne treba da budu zanemarljive. Svako selo, svaka kuća, bez obzira na člansku kartu (imao je ili ne) treba da ima uslove dostojne 21. veka. Ukoliko je ovo postala naša svakodnevica i način na koji se ulaže u razvoj i napredak sela, onda sela neće biti, kao ni sjajne budućnosti o kojoj se priča.

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari