facebook
25/09/2023

U Šapcu otvoreno predstavništvo CLS-a: Besplatni udžbenici i vrtići za čitavu Srbiju, ne samo Beograd

„Besplatni udžbenici, kao i boravak u predškolskim ustanovama treba da budu deo nacionalnog programa za podršku porodici i borbu protiv depopulacije, a ne da se primenjuju samo u Beogradu“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u Šapcu, gde je otvoreno predstavništvo ove organizacije.

„Neverovatno je da je čitav budžet Šapca za ovu godinu 6 milijardi dinara, a da Republika u 2023. godini prebacuje Beogradu čak 30 milijardi. To je recept za beogradizaciju Srbije i pustošenje gradova i opština u unutrašnjosti. Zato nije čudo što je samo Šabac od 2011. izgubio skoro 10 hiljada stanovnika, a od 2002. godine 17 hiljada“, rekao je direktor CLS-a.

„Pritom, iz Šapca dolaze samo dvojica narodnih poslanika, a obližnja Ruma ili Loznica nemaju nijednog, dok čak 105 narodnih poslanika živi u Beogradu. Da li je to normalno?“, upitao je Jovanović.

„Centar za lokalnu samoupravu ne brine samo za Beograd, tako da ćemo ove godine otvoriti predstavništva u 20 najvećih gradova, a onda i u svim ostalim“, najavio je Jovanović.

Komentari

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari