facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

U Beogradu masovan protest protiv prihvatanja francusko – nemačkog plana za Kosovo i Metohiju

Uprkos brojnim opstrukcijama, zabranjivanju prevoznika da voze građane, policijskim patrolama, upućivanju vozila na vanredne tehničke pregled, uz nekih 40 minuta zakašnjena kod Hrama Svetog Save u Beogradu okupio se veliki broj građana koji protestuju protiv prihvatanja francusko – nemačkog plana za Kosovo i Metohiju. Građani koji su se okupli na protestu u organizaciji „državotvorne opozicije“ kod Hrama Svetog Save, krenuli su u protestnu šetnju protiv prihvatanja evropskog plana za Kosovo, kao i šetnju sećanja na martovski pogrom i NATO bombardovanje.

Foto/printscreen/danas.rs

Protest organizuju Novi DSS, POKS, Zavetnici i Dveri, a jedna od organizacija koja je ovo okupljanje podržala je Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS), organizacija meštana područja gde je planirano iskopavanje i ispitivanje bora i litijuma.

Video /fbstranica/pokretobnovekraljevinesrbije

Organizatori skupa su mete kampanje režima, već nekoliko nedelje.  Prethodnih dana lepljeni su uvredljivi plakati za koje javnost sumnja da imaju veze s režimom, a takođe diskreditovani su putem režimskih medija. Danas su svi nadvožnjaci u Srbiji okićeni slikom naše sramote koju mogu da primete svi koji prolaze kroz našu zemlju. Na svakom se nalaze uvredljive parole protiv lidera državotvorne opozicije, a čuvaju ih ljudi sumnjivog izgleda.

Foto/printscreen/danas.rs

Teško je proceniti broj okupljenih, ali se kolona proteže od Slavije do Hrama Svetog Save, javlja reporter Danasa.

Građani nose brojne transparente, kao i više desetina metara dugačku zastavu Srbije. Svuda se oseća miris tamjana, a puštaju se i patriotske pesme. Najčešće uzvikivana parola je „Vučiću Šiptaru izdao si Srbiju“ uz neke već poznate koje se odnose na karakter ili seksulanu orjentaciju predsednika Republike.

Tu su lideri državotvorne opozicije Vojislav Mihailović, Miloš Jovanović,Milica Đurđević i Boško Obradović.

Foto/printscreen/danas.rs

Video /fbstranica/pokretobnovekraljevinesrbije

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari