Šabac

24°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Tribina za mlade u Medicinskoj školi u Šapcu

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja u Šapcu i udruženjem paraplegičara mačvanskog okruga, realizovali su 20.9.2022. godine, edukativnu tribinu za mlade „Um na Drum“.

Tribinama, održanim u srednjoj Medicinskoj školi, prisustvovalo je više od 80 učenika.

Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja „Um na drum“ ima za cilj promenu stavova mladih u odnosu na njihovo ponašanje u saobraćaju, kroz težnju da im stvorimo pozitivne navike kada je u pitanju bezbedno ponašanje u saobraćaju. Ovom kampanjom se obraćamo mladim licima sloganom i porukama njima razumljivim, jer želimo da im se i načinom obraćanja što više približimo.

Sa mladima se razgovaralo o značaju upotrebe sigurnosnog pojasa, štetnosti korišćenja mobilnog telefona, vožnje pod dejstvom alkohola, kao i vožnje brzinom većom od ograničene. Mladi su pokazali veliko interesovanje i imali su dosta pitanja i aktivno su diskutovali.

Posetioci tribina su mogli da se informišu o svim važnim pitanjima u vezi sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, da se uvere kako alkohol utiče na vid i reakcije vozača kroz aktivnosti sa „pijanim naočarima“. Takođe, mogli su da probaju simulator vožnje, koje se sastoji od 3 rute: ruta u gradskim uslovima, vožnja rutom sa pijanim naočarama i vožnja uz korišćenje mobilnog telefona.

Na kraju tribina svi učesnici su dobili i prigodne poklone u vidu promotivno-edukativnih materijala : majice, šolje, privesci, držače za mobilni telefon i dr.

Agencija će i u budućem periodu nastaviti sa svojim preventivno promotivnim aktivnostima kako ka mladima tako i ka ostalim ciljnim grupama.

Izvor: Agencija za bezbednost saobraćaja

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari