facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

Poklon grada za prvu bebu rođenu u 2023. godini

Kao što ste već mogli pročitati ako nas redovno pratite – prva beba u ovoj godini rođena u porodilištu Opšte bolnice u Šapcu je devojčica. Ono što nismo ni mi znali prenosimo vam danas – sugrađanka koja je prva donela radost u ovoj godini zove se Andrea. Po tradiciji ona je od grada Šapca dobila poklon. On se ove godine sastoji od vaučera od 100.000 dinara, poklon paketa koji dobijaju sve novorođene bebe u gradu i poklona majci naše nove sugrađanke.

-Na najlepši način započinjemo novu godinu, rođenjem beba. Želimo da u 2023. bude više rođenih beba nego u godini koja je za nama. U budžetu grada za isplate majkama koje su se porodile izdvaja se oko 30 miliona dinara i za poklon pakete oko 4 miliona. Grad Šabac uz materijalna davanja i drugim merama pruža podršku porodicama – istakao je gradonačelnik tokom obilaska Porodilišta i poželeo svim sugrađanima uspešnu novu 2023. godinu.

Dr Marija Vujković je istakla da je u 2022. godini bilo više porođaja i beba nego prethodne, 2021. godine. A otkrila nam je i borj beba rođenih u ovoj godini.

-Za prva dva dana 2023. rođene su tri bebe, a uskoro očekujemo još jednu. Najveći broj rođenih beba za jedan dan bio je devet.

Foto/printscreen/glaspodrinja

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Svi komentari