facebook
23/03/2023

Ovde ide vaša reklama

„Košuljica“ zlata vredna – Gde odlazi novac meštana Dobrića?

Dom kulture u Dobriću, predstavljao je mesto gde su se okupljali meštani ovog pocerskog sela, tako je bilo sve do 2007. godine, kada je veliki požar zahvatio celokupan objekat. Od tog dana, počela je dugogodišnja obnova objekata koji su se nalazili u sklopu Doma kulture. Danas je u upotrebi prostorija MZ Dobrić, prodavnica mešovite robe, apoteka i ugostiteljski objekat, ali sam Dom, odnosno sala i dalje je van funkcije, a njena obnova traje i dan danas, a čini se i dosta novca iziskuje.

Srđan Mitrašinović iz koalicije „Moramo“, na poziv zabrinutih meštana ovog sela, izneo je neverovatne podatke o novcu koji je utrošen na obnovu sale i podsecanju ovog objekta.

„Budžet MZ Dobrić iznosi 960.000 dinara, a utrošen je tako što je 830.000, dato na izgradnju 120m² gazećeg sloja, tkz. košuljice. Preostalih 130.000 utrošeno je za rešavanje problema vlage, odnosno podsecanje oko 13 metara zida.“

Da bi računica bila jasna, maksimalna cena po kvadratu kod preduzimača, za izgradnju gazećeg sloja iznosi 15 evra (ruke + materijal), dok podsecanje zida po dužnom metru iznosi maksimalnih 45 evra.

„Kada sve saberemo, četiri puta skuplje je plaćena izrada košuljice i gotovo duplo skuplje plaćeno je podsecanje zidova. Realna cena vrednosti radova je negde oko trećinu tog iznosa od 960.000 dinara, a da su dve trećine pretplaćene.“

On je na kraju pozvao nadležne organe da utvrde da li je to tačno, jer ako jeste onda je reč o velikom kriminalu. Novac meštana Dobrića, mogao bi se utrošiti mnogo bolje, recimo na rešavanje arterske vode ili za uređenje prostora za najmlađe meštane ovo sela.

Foto: Screenshot

Ovde ide vaša reklama

Ovde ide vaša reklama

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari