Šabac

25°C
Clear sky
29/09/2022

Deliverko.rs

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Izložba ,,Šabac u ogledalu akvarela“

Sinoć je, uz prigodan program, u galeriji biblioteke Šabačke gimnazije otvorena izložba akademskog slikara Slavoljuba Mirkovića, pod nazivom ,,Šabac u ogledalu akvarela„. Slavoljub Mirković, bivši učenik Šabačke gimnazije koji živi i radi u Beču, postavku o rodnom gradu započeo je ovog proleća.

Ovu izložbu je otvorio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković navodi da je ovo izložba organizovana sa posebni pijetetom, s obzirom na to da je za njegov dar davno saznala od svog brata, koji je išao u gimnaziju sa darovitim slikarom.
– Gimnazija je dom svakog bivšeg učenika i svakog Šapčanina. Radujemo se talentu naših đaka i podržavamo ih ma gde bili. Slavoljub je došao da donese sliku na poklon svojoj školi i tada smo, u razgovoru, došli na ideju da, po ugledu na akvarele koje radi u Beču, naslika akvarele Šapca. Radovali smo se dok je izložba nastajala i zato je, između ostalog, ovoliko lepa. Svi su zdušno pomogli, rekla je direktorka i zahvalila svim Šapčanima koji su ovu izložbu doživeli kao svoju.
Umetnik je bio vidno uzbuđen i pažnjom i brojem prisutnih.
– Od kako sam počeo da pripremam izložbu prate me jake emocije. Ovo je za mene više od izložbe, jer za mene predstavlja susret sa rodnim gradom, rodbinom i prijateljima. Posvetio sam je roditeljima, koji više nisu sa nama, Momčilu i Slavki, kao i sestri Sofiji, koja je bila đak Šabačke gimnazije i moj prvi uzor u slikarstvu. Izložba je zahvalnost gradu i mnogim ljudima koji su mi pomogli na putu, rekao je autor.

Ova izložba je i uvod u velliki jubilej, 185. godina postojanja Šabačke gimnazije i biće  otvorena do Mitrovdana.

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Mesto za reklamu

Dostava hrane

Dostava: ‎062 555 375

Komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari