facebook
20/05/2024
Pretraga
Close this search box.

Danas u 18 časova mirna šetnja: „Srbija protiv nasilja“

Danas u 18 sati zakazan je protest ispred Skupštine Srbije pod nazivom “Srbija protiv nasilja”, a povodom dve velike tragedije koje su se desile prošle sedmice. Predstavnici opozicije i građani će se okupiti ispred zgrade parlamenta, a onda će biti organizovana mirna šetnja do Vlade Srbije, prenosi portal Nova.rs

Kako saznaje Nova.rs poslanici opozicije će oko 17.30 sati na stepenište zgrade Skupštine postaviti crno platno, a nakon toga će se zajedno sa građanima uputiti u mirnu šetnju koja će ići preko Trga Nikole Pašića i ulica Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade Vlade.

Niko iz opozicije neće govoriti na skupu.

Istaknuto je nekoliko zahteva, s ciljem da se smanji nivo nasilja u Srbiji. Pre svega, od vlasti u Srbiji se traži smena rukovodstva REM i RTS, zatim oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i zabrana tabloida koji promovišu nasilje.

Opozicija traži i hitnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o odgovornosti Vlade za tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin, kao i o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Nakon ostavke ministra prosvete Branka Ružića, traži se i smena ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Podsetimo, prošle srede u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar desila se nezapamćena tragedija kad je trinaestogodišnji K. K. usmrtio devet i ranio šest osoba. Samo dva dana kasnije U.B je u mahnitoj pucnjavi ubio osam i ranio 14 osoba u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin.

Izvor i foto: Nova.rs

Komentari

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari